18.11.16

Aloitan tämän blogin kirjoittamisen, ja poistan kynnyksen muilta.

Martha Balerinan Inspiroivaa maalausta -kurssi on ollut tähän asti aivan mahtava ja vapauttava. Jo ennen sen alkua olin päättänyt, että teen jotain muuta, kuin mitä yleensä teen. Kokeilen uusia tekniikoita ja itselleni epämukaviakin toteutustapoja. Aikaisemmin olen valokuvia mallina käyttäen piirtänyt paljon eläimiä ja ihmisiä. Kaikkein rakkain työvälineeni on lyijykynä, ja tyylini realistisuutta tavoitteleva ja pikkutarkka. Näistä yritän nyt tämän vuoden aikana luopua, vaihtelun ja vapautumisen vuoksi.

Opettajamme Martha Balerina on taiteilijana aivan omaa luokkaansa. Hän hallitsee tekniikan kuin tekniikan ja löytää aina jotain uutta oivallettavaa teoksistamme. Hän on opettanut minua myös ammattikorkeakoulussa, enkä voinut kuin ilmoittautua, kun näin hänen kurssinsa kansalaisopiston kurssitiedotteessa. Tästä tulee hyvä vuosi, ajattelin. Ehkä Martha voi auttaa minua löytämään polkuni kuvataiteen maailmassa. Se on ollut hakusessa niin kauan.

Aloittelin kurssin luonnostelemalla ja tekemällä muutaman piirroksen pastelleilla mustalle paperille. Syksyn ruskautuessa inspiroiduin käyttämään sen värejä harakkateoksessani. Alla muutama kuva valmistelusta ja lopputulos.

Valitettavasti lopullisesta työstä ei ole vielä muuta taltiointia kuin kännykkäkameralla otettu kuva. Kuinkahan sitä saisi skannattua A2-kokoisen pastellityön?

Lisää töitäni löytyy verkkoportfoliostani www.rosakansala.fi ja Facebookista taidealbumistani.

No comments:

Post a comment

Note: only a member of this blog may post a comment.