26.2.17

Vuoristomaisema ja muita mietteitä

Inspiroivaa maalausta -kurssi on tarjonnut oivan tilaisuuden laajentaa osaamistani kuvallisen taiteen parissa. Varsinkin kun olen aikaisemmin pidättäytynyt lähes kokonaan lyijykynä- ja tussitöissä.

Olen nyt pitkin kurssia lähinnä kokeillut erilaisia tekniikoita kuten öljyväreillä maalaamista, vesivärejä ja pastelleja. Marthalta on saanut hyvää opastusta ja vinkkejä tekniikoista ja välineiden käytöstä. Niitä olen sitten sekoittanut omiin kokeiluihini ja näin lupaus, joka kurssin nimestä ilmenee, on toteutunut.

Kurssin aikana on ollut myös mahdollisuus päästä seuraamaan toisten kurssilaisten työskentelyä. Se on antanut mahtavan tilaisuuden oppia sitenkin uusia tekniikoita, opettajamme neuvoessa heitä. Tälläinen työskentely on parhaassa tapauksessa hyvin hedelmällistä, kun ideat ja opit leviävät sulavasti kaikkien kesken. Yhdessä tekemisessä, vaikka kaikilla omat projektit onkin, on voimaa.

Esittelen tässä yhden valmistuneen työn, joka on öljy kanvakselle maisema maalaus. En yleensä malaa tahi piirrä maisemia, mutta koska halusin opetella perus öljyväri maalaustekniikoita, niin päätin maalata kuvitteelisen maiseman. 
Tarkoituksena oli myös testata ns. pikamaalausta, jonka toteutin pohjustamalla kanvaan öljyllä ohennettulla ohuella maalilla. Sillä tavoin sain nopeasti maalikerrokset levittymään ja vaalenemaan siellä missä sitä halusin. Se myös auttoi syvyysvaikutelman luonnissa, kun tietyt elementit sai häivytettyä hailakaksi. 
Onnistunein kohta on kuitenkin vuorien ja taivaan vuoropuhelu väreillään. Muissa osin tekstuuri onnistui kiitettävästi sellaiseksi, kuin sen halusinkin saada. Tottakai, kun näin jälkeenpäin katsoo maalausta, niin näkee kuinka paljon parannettavaa siinä on. Mutta ollakseen (ehkä toinen) vastaavanlainen maalaus, joka valmistui parissa tunnissa, niin olkoon :D
Joni Tanskanen
http://jonitanskanen.wixsite.com/dtd-design

No comments:

Post a comment

Note: only a member of this blog may post a comment.